2009. május 21., csütörtök

Pónilovas oktatás



A pónilovas oktatást már 3 éves kortól el lehet kezdeni (egészen 7-8 éves korig). Az oktató a pályán szoktatja hozzá a gyereket a lóhoz, lovagláshoz. Játékosan, külömböző gyakorlatokkal tanulják meg a helyes testtartást és egyensúlyt. A nagyon piciket és kezdőket az oktató az edzés alatt egyik kezével végig tartja, igy nem kell attól tartani, hogy lecsúszhat a nyeregből. Vezetve és futószáron idővel megtanulják mindhárom jármódot. A gyerekek akkor kapnak szárat a kezükbe amikor már magabiztosan ülnek a ló hátán, és a vezérszavak segitségével is tudják elinditani és megállitani a lovat. És hogy a gyerekek számára ne legyen munka ize az edzésnek, mesélünk a lovacskák személyiségéről, szokásairól, igényeiről. Ők kérdeznek, mi pedig vidáman válaszolunk! 

 Gyakorlott pónisaink kedvence Betyuka, a játékos és olykor rakoncátlan kis Shetland póni, amivel tanitványaink már egyedül is ügyesen ügetnek, vágtáznak. 

Május 31-én minden gyereket szeretettel várunk, hogy néhány körrel ingyenesen kipróbálhassa ezt a csodálatos sportot. Legyen ez idén a mi ajándékunk gyermeknapra!

Találkozunk vasárnap, május 31-én!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése