2009. október 28., szerda

Lovardánkban

Ismerkedés a pónival kis gyerekeknek
Az oktató kézen vezeti a pónit, miközben a kis gyerek a nyeregben ül, így sétálnak. A kis lovak lehetővé teszik, hogy a fiatal lovasok nagyobb magabiztossággal tanuljanak lovagolni. A póni lovak méretben és fizikailag is jobban illenek egy gyerekhez, ezzel lehetővé téve, hogy eredményesen és sikerélménnyel lovagoljanak.

Futószáras lovaglás

Ha ellátogat hozzánk, és még soha nem ült lovon, futószáron fogjuk oktatni. (Egészen kis gyermekeket először kézen vezetjük, és amikor elérte a megfelelő fejlettségi szintet, akkor kezdjük a futószáras oktatást.) Az első óra voltizs-heveder segítségével történik, hogy a lovas megtanulja érezni a ló mozgását. Ekkor tanulják meg a ló ritmusát átvenni, és a legnehezebb jármódban ügetésben elengedetten és egyensúlyban ülni.Lovardánkban már 3-4 éves kortól el lehet kezdeni a lovaglást, futószáron. Az oktató kizárólag egy gyerekkel foglalkozik, 45 percen keresztül. Ez az időtartam ideális gyerekek részére, hiszen a lovaglás koncentrációt és figyelmet igényel, amit ebben a korban igen nagy feladat hosszabb ideig fenntartani.


Ha ezt már tudják, akkor már nyeregben sajátítják el a helyes ülést és tartást, a különböző jármódok lovaglását. A futószáras oktatás alatt a tanuló lába is megerősödik - erre szüksége is lesz mielőtt a futószár nélküli munkát elkezdheti.
Önálló lovaglás, osztálylovaglás
Az osztály a futószárat követő szint, ahol a lovas már egyedül lovagol, más lovasokkal együtt. Az osztály már 1 órás időtartamú edzést jelent, ahol több gyerekkel foglalkozik egyszerre az edző. Osztályba kerülhetnek azok a lovasok, akik futószáron már biztonsággal tudják alkalmazni a lovaglási technikákat, s képesek önállóan dolgozni a lóval.


Terep lovaglás
Amikor már teljes biztonsággal ülik meg a lovat a lovasok, és uralni is tudják lovukat, jöhet az, amiért is elkezdtek lovagolni tanulni: a tereplovaglás. Különböző hosszúságú, és nehézségű terepútvonalaink valamelyikén megtapasztalhatja a lovas, milyen természetközeli is a lovaglás. Az erdőn-mezőn, különböző terepviszonyok közepette fejlődik még tökéletesebbé a lovastudás. Mekkora élmény, amikor kinyúlik lovasa alatt a ló vágtában… Ez ad értelmet a lovaglásnak. Amikor a ló és ember együtt felszabadultan élvezi a természet közelségét.



Gyakorlottabb lovasok a környező vidéket bebarangolhatják lóháton. Rövidebb, vagy több órás, akár egész napos lovaglásokra van lehetőség kísérővel. A táj gyönyörű minden évszakban.
Igény szerint túralovaglásokat is szervezünk.


Viszontlátásra Árkoson!


Kérjük előzetesen jelentkezzen és kérjen időpontot a
0746/044172-es telefonon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése