2009. március 30., hétfő

Lovarda Házirendje

Lovardánk reggel 8:00 órától este 18:00 óráig áll rendelkezésükre. A lovas órák adott időpontokban vannak, kérjük ennek figyelembe vételét.

- A lovaglás előzetes BEJELENTKEZÉS alapján történik. Ez azért szükséges egyrészt, mert a lovak ápolása, nyergelése időigényes feladat, másrészt a megfelelő munkabeosztás óvja meg lovainkat a túlterheléstől. Így válik továbbá lehetővé, hogy kezdő, haladó és terep csoportokat szervezzünk, amelyek intenzívebb oktatást és szórakozást biztosítanak vendégeinknek.

- Kérünk mindenkit, hogy lovaglásra alkalmas öltözetben jöjjenek lovagolni. 18 év alatti gyermekeknek a kobak használata kötelező. Kobakot a lovarda biztosít annak, akinek nincs!

- Kérjük mindig hanggal figyelmeztessék a lovakat, ha megközelítik őket! A ló alap természetéből adódóan ijedős ( ún. menekülő állat), ezért a legszelídebb ló is balesetet okozhat, ha megijed.

- Külön kérjük a SZÜLŐKET, hogy FOKOZOTTAN ÜGYELJENEK GYERMEKEIKRE, EGYEDÜL NE ENGEDJÉK A LOVAK KÖZELÉBE, A KARÁMOKBA és az ISTÁLLÓKBA!Tisztelt szülők! A rohangáló, kiabáló gyerekek megijesztik a lovakat, veszélybe sodorva a rajtuk ülő kezdő lovasokat!

- Kérjük Önöket segítsenek fenntartani a rendet és tisztaságot azzal, hogy nem szemetelnek!

- A LOVAKAT A LOVASOKTATÓ OSZTJA SZÉT, a lovasok tudásszintjének megfelelően! Előzetes egyeztetés esetén is változhat a ló-lovas párosítás . Az oktató mindig a legmegfelelőbb ló-lovas párosításokra törekszik.

- Lovas oktatónk felméri az újonnan érkező vendégeink lovaglási tudásszintjét. Terepre csak az mehet a balesetek elkerülése érdekében, aki az oktató szerint megfelelő szinten lovagol.

- Kérjük Kedves Vendégeinket, kövessék mindenkor a lovas oktató útmutatásait a balesetveszély elkerülése érdekében! Így pl.: a tereplovaglások alkalmával a lovak szétosztása a sorban nem tetszőleges! A vezető pontosan tudja, milyen menet-beosztásban lehet a legbiztonságosabban lovagolni.

- Tilos a lovon enni, cukorkát szopogatni, rágózni és dohányozni!
MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE LOVAGOL!!!A legnagyobb körültekintés esetén is előfordulhat a lóról esés, ez a lovaglás velejárója.

- A LOVARDA NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET AZ ESETLEGES SÉRÜLÉSEKÉRT!!! KISKORU GYERMEK CSAK SZÜLŐI HOZZÁJÁRULÁSSAL ÜLHET LÓRA!Mindenki köteles lóra szállás előtt elolvasni a szabályzatunkat és nyilatkozni (az erre vonatkozó nyilatkozat aláírásával) arról, hogy saját felelősségére lovagol!

- A lovardában és annak felszereléseiben okozott kárt teljes egészében az okozónak meg kell téríteni.

Minden kedves vendégének kellemes lovaglást kíván a lovarda vezetése!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése